Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

Міністр освіти прогнозує об'єднання 50 університетів

Найближчим часом в Україні може бути об'єднано близько 50 університетів

Про це заявив журналістам під час прес-конференції міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.
"Я думаю, що до кінця цього навчального року ми в Україні добровільно об'єднаємо близько 50 вищих навчальних закладів університетського рівня", - зазначив Д. Табачник.
За словами міністра, вже проведено процес об'єднання деяких навчальних закладів у Львові.
"Об'єдналися один з найбільших університетів Львівська Політехніка та Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій ім. В. Чорновола. Він увійшов до складу Львівської політехніки", - пояснив Д. Табачник.
Міністр запевнив, що подібні проекти найближчим часом будуть реалізовані в інших містах України.
"Я думаю, що тенденцію створення маленьких неякісних вищих навчальних закладів за державні кошти ми обов'язково подолаємо", - підкреслив він.
Як повідомлялося раніше, в України буде збільшено державне замовлення на підготовку дефіцитних кадрів, зокрема, спеціалістів комп'ютерних технологій.

За матеріалам: ЛIГАБiзнесIнформ
Дата публікації: 19.03.2011

Просмотров: 898 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 20.03.2011 | Комментарии (0)

У школу повертаються іспити?

Здається, ефект неочікуваності став фірмовою фішкою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Нинішня весна навіяла нову ідею нашим освітянським чиновникам - підсумкові контрольні роботи у 5-8 класах за спеціальними збірниками, затвердженими МОН

"Це повернення до радянської системи іспитів наприкінці кожного класу, зайвий стрес і шок для наших дітей", - вважають батьки учнів. "Напевно, комусь у міністерстві нема чого робити", - констатують деякі педагоги. "Можливо, хоч ці контрольні змусять наших дітей учитися і підготують до іспитів", - підтримують рішення міністерства інші.

Та за дискусією про те, потрібні чи не потрібні в середній школі підсумкові іспити, загубилося інше питання – у чому логіка нововведень і кому це потрібно?

Саме МОН пояснює бажання "вскочити в останній вагон потяга" зі своїми незапланованими контрольними двома причинами: по-перше, прагненням визначити, наскільки знання учнів відповідають вимогам чинного Державного стандарту базової загальної середньої освіти, і, по-друге, необхідністю якісної підготовки проекту нового Державного стандарту. Наміри, правду кажучи, заслуговують на повагу, якби не кілька "але".

Чинний Держстандарт затверджено ще у 2004 році, а отже, він орієнтований на 12-річну школу, від якої, як відомо, Україна відмовилася рік тому. Уже змінено навчальні програми і плани (які, до речі, згідно із Законом Ук ... Читати далі »

Просмотров: 1071 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 20.03.2011 | Комментарии (0)

Профспілка просить МОН зупинити дію нового Положення про атестацію педагогічних працівників

Спільний представницький орган профспілок звернувся до міністра освіти з проханням про зупинення дії наказу, що регулює атестацію педагогічних працівників

У відповідному листі, що адресований міністру освіти і науки Д.Табачнику, зазначено що наказ міністерства, яким затверджено Типове положення про атестацію педагогічних працівників не був погоджений Спільним представницьким органом всеукраїнських профспілок та профспілкових об’єднань.

У профспілках підкреслюють, що непогодження зазначеного наказу є порушенням домовленостей за Генеральною угодою про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010-2012 роки.

Неможливість погодження документа, у профспілках пояснюють тим, що умови та основні критерії присвоєння кваліфікаційних категорій педагогічним працівникам повинні базуватися на кваліфікаційних характеристиках, обов'язковість яких передбачена чинним законодавством, зокрема ст.96 КЗпП України, ст.6 Закону України "Про оплату праці", ст.45 Закону України "Про професійно-технічну освіту".

У зв’язку з ситуацією що склалася, профспілки проп ... Читати далі »

Просмотров: 912 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 20.03.2011 | Комментарии (0)

Конкурс дитячих малюнків серед учнів 5-8 класів

Представництво ООН в Україні, за сприяння Міністерства освіти і науки, проводить ІІ Національний конкурс дитячих малюнків "Малюю планету – малюю майбутнє", який присвячений проблемі зміни клімату

До участі в конкурсі запрошуються учні 5-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів і вихованці відповідного віку позашкільних навчальних закладів.
Метою проведення заходу є підвищення рівня знань учнів про глобальні екологічні проблеми та заохочення їх до захисту навколишнього середовища.
Для участі в конкурсі необхідно до 10 травня 2011 року надіслати малюнки на поштову адресу Представництва ООН в Україні.
Участь у Конкурсі можуть брати лише індивідуальні дитячі роботи. Тема малюнку обирається автором на власний розсуд відповідно до загальної теми Конкурсу.
Подані на Конкурс роботи можуть бути виконані у довільній графічній чи живописній техніці на аркушах паперу формату А-3 або А-4 (роботи не оформляються в рамку чи паспарту). На звороті малюнка зазначаються прізвище, ім’я, домашня поштова адреса, контактні телефони автора, клас та назва навчального закладу.

Детальніше про умови проведення ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків дивіться у Положенні про проведення Конкурсу.

За матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 14.03.2011

Просмотров: 1194 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 14.03.2011 | Комментарии (0)

Електронний вступ до вузу: новітні технології та законодавча неузгодженість

Міністерство освіти і науки виступає з ініціативою подачі вступних документів до вузів за допомогою Інтернету

Система електронного вступу, що презентована міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником у березні, передбачає попередню подачу вступних документів абітурієнтом через мережу Інтернет.

За задумами розробників ідеї, така система сприятиме зменшенню навантаження на приймальні комісії в період вступної кампанії 2011 року.

Слід зазначити, що аналогічні системи достатньо вдало експлуатуються в розвинених країнах, основними завданнями яких є спрощення процедури подачі документів абітурієнтами до вищих навчальних закладів, а також розвантаження вузів у процесі відбору та прийому на навчання студентів.

Презентована вітчизняна система, зі слів міністра освіти, має на меті надання можливості абітурієнту брати участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу, особисто не відвідуючи приймальну комісію вузу.

Передбачається, що лише після того, як прізвище абітурієнта з’явиться в оприлюдненому списку рекомендованих до зарахування, про що він має бути персонально повідомлений приймальною комісією, абітурієнт особисто представляє оригінали документів до обраного вищого навчального закладу.

Під час презентації системи міністр освіти повідомив, що у 2011 році електронна подача заяв буде поширена тільки на абітурієнтів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, які вступатимуть на денну форму навчання за сертифікатами Українського центру оцінювання якості ... Читати далі »

Просмотров: 1329 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 14.03.2011 | Комментарии (0)

Про проведення Всеукраїнських Інтернет-зборів батьків майбутніх першокласників

Розпорядження МОН №24-р від 14.03.11 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

№24-р від 14 березня 2011 року

Про проведення Всеукраїнських
Інтернет-зборів батьків
майбутніх першокласників

З метою вдосконалення розвитку всіх форм дошкільної освіти, забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти, вивчення проблем, що виникають у батьків майбутніх першокласників:

1. Провести Всеукраїнські Інтернет-збори батьків майбутніх першокласників з 15 березня по 15 квітня 2011 р. (перелік питань для обговорення додається).

2. Відділенню інформаційно-аналітичних систем управління освітньою галуззю (Гапон В.В.) Інституту інноваційних технологій і змісту освіти забезпечити інформаційно-технічний супровід Всеукраїнських Інтернет-зборів батьків майбутніх першокласників (до 25.04.2011 р.).

3. Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти (Єресько О.В.) спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О.А.) узагальнити матеріали Інтернет-зборів до 10.05.2011 р.

4. Інформаційні матеріали розмістити на Інтернет - порталі "Єдине освітнє інформаційне вікно України" (www.osvita.com) та на сайті Міністерства освіти і науки (mon.gov.ua).

5. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

Заступник Міністра       Б.М. Жебровський

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ
для обговорення на Всеукраїнських Інтернет-зборах батьків дітей майбутніх першокласників

Питання для обговорення

1. Якою формою дошкільної освіти охоплена Ваша дитина? (відвідує дитячий садок, центр розвитку, групу короткотривалого перебування ... Читати далі »

Просмотров: 1030 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 14.03.2011 | Комментарии (0)

Інтенсивний курс з підготовки до ЗНО з математики

Проводиться набір у групи з підготовки до ЗНО - тривалість курсу 10 тижнів, початок занять 29 березня. Безкоштовний пробний урок – 18 березня

Освітня агенція "Вивчай!" запрошує учнів старших класів шкіл на інтенсивний курс підготовки до загального незалежного оцінювання (ЗНО) з математики в рамках спеціального проекту агенції, "Вивчай Онлайн".
Заняття проходитимуть у форматі інтернет-відеоконференції у затишному офісі агенції, у міні-групах до 8 чоловік. Тривалість запланованого курсу складає 10 тижнів. Заняття проводитимуться за спеціально розробленою програмою, двічі на тиждень, по 2 академічні години кожне.
Підготовка до ЗНО з математики здійснюватиметься Мар’яном Ткачем, видатним учителем математики України з тридцятирічним досвідом викладання у школах та успішної підготовки учнів до національних і міжнародних математичних олімпіад і турнірів.
Наразі проводиться реєстрація на безкоштовний пробний урок, який відбудеться 18 березня 2011 року, о 16:00, в офісі освітньої агенції "Вивчай!" за адресою: м. Київ, пров. Лабораторний, 1, офіс 179. Реєстрація на пробне заняття обов’язкова.
Зареєструватися, з 9:00 до 19:00 пн. - сб., можна за телефонами:
(044) 522-95-99;
(097) 151-38-58;
(050) 772-72-55.
Детальніше про курс, його програму і формат подачі матеріалу можна дізнатися на сайті агенції за адресою http://vyvchay.com/online/.

... Читати далі »

Просмотров: 834 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Підсумкові контрольні роботи українські школярі писатимуть з 10 по 20 травня

Міністерство освіти визначило перелік навчальних предметів та особливості проведення підсумкових контрольних робіт, що писатимуть учні 5-8 класів у 2011 році

Підсумкові контрольні роботи у 5-8 класах загальноосвітніх шкіл будуть проведені з української мови, математики, історії України, іноземної мови. У школах з російською мовою навчання учні писатимуть контрольну роботу з російської мови.
Конкретну дату проведення підсумкових контрольних робіт будуть визначати регіональні управління освіти, однак вони мають відбутися у період з 10 по 20 травня цього року.
Департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН вже надіслав до регіональних управлінь освіти розроблені методичні рекомендації щодо проведення підсумкових контрольних робіт у 5-8 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2010/2011 навчальному році.
Рекомендаціями визначений перелік предметних посібників із варіантами завдань, за якими будуть проведені контрольні роботи. Остаточні варіанти завдань підсумкових контрольних робіт школи визначать самостійно, у відповідності зі змістом рекомендованих посібників.
Рекомендації також передбачають критерії оцінювання та систему нарахування балів за правильно виконані завдання контрольної роботи.
Сума балів, нарахованих за правильно виконані учнем завдання, буде переведена у шкільну ... Читати далі »

Просмотров: 2965 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 07.03.2011 | Комментарии (1)

Рада Європи представила два онлайн-проекти для дітей

Онлайн-проекти покликані навчити дітей безпечній поведінці у інтернеті, а батьків – як навчити дітей захищатися від сексуальних домагань

Інтерактивна гра Wild Web Woods та електронна книжка – новий візуальний матеріал, створений в рамках програми Ради Європи "Будуємо Європу для дітей та разом із дітьми".
Гра Wild Web Woods – продукт для дітей, але в її основу покладено довідник Ради Європи "Інтернет-грамотність", який містить багато порад для батьків та викладачів.
Електронна книжечка з симпатичним фентезійним персонажем Кікі покликана порадити батькам, як розпочати розмову з дітьми про правила безпеки, які стосуються загрози сексуальних домагань.
Це хороший інструмент, який враховує особливості дитячої психіки та допоможе навчити правилам безпеки у ігровій формі. Поки що проект представлений лише англійською, французькою, італійською та голандською, але очікується переклад й на інші мови.
Програма "Розбудова Європи для дітей і разом з дітьми" – це проект, спрямований на забезпечення соціальних, правових, освітніх, а також пов’язаних зі здоров’ям потреб дітей, який дає змогу захистити їх від різних форм насильства.

За матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 04.03.2011

Просмотров: 776 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 07.03.2011 | Комментарии (0)

Заяву на вступ до вузу можна буде подавати через інтернет, - Табачник

Цього року абітурієнти українських вищих навчальних закладів зможуть подавати заяву на вступ в електронному вигляді через інтернет.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник під час години запитань до уряду у Верховній Раді.
Міністр наголосив, що абітурієнт може подавати документи в електронному вигляді, необов’язково зі свого комп’ютера. Єдина умова, щоб комп’ютер, з якого відсилають документи, мав персональну адресу.

За словами Табачника, подача документів абітурієнтами у цьому році поширюватиметься на вищі навчальні заклади III та IV рівнів акредитації, які здійснюють підготовку за програмою бакалаврату.

Він також повідомив, що оригінали документів абітурієнти зможуть подати до навчальних закладів після того, як буде опублікований список, і абітурієнт переконається, що його зарахували студентом.

Міністр повідомив, що ця програма вже пройшла тестування і 12 березня цього року проект "Електронний вступ" буде презентований.

... Читати далі »

Просмотров: 1036 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 07.03.2011 | Комментарии (0)

В українських школах пройде випробовування електронного пристою для читання


Інститут інноваційних технологій і змісту освіти затвердив перелік загальноосвітніх шкіл, що приймуть участь у випробовуванні електронного пристою для читання "PocketBook".
Експеримент буде проведено з метою створення та впровадження нових підходів до нормативного та методичного забезпечення впровадження сучасних інформаційних технологій у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів.

В експерименті приймуть участь п’ять навчальних закладів з областей та три столичні школи.
Учасники проекту мають провести апробацію електронного пристою для читання в експериментальних класах.

За матеріалами роботи та звітів учасників, Інститут інноваційних технологій має підготовити аналітичну довідку про результати проведення експерименту.

Ідея з упровадження в освітній процес електронних підручників покликана не тільки наблизити українську школу до сучасних інформаційних технологій, а й покращити стан методичного забезпечення навчальних закладів.

Нагадаємо, що педагогічні колективи, учні та батьки щороку нарікають на нестачу підручників, яка вже перетворилася на загальнодержавну проблему.

< ... Читати далі »
Просмотров: 812 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 01.03.2011 | Комментарии (0)

Майбутні учасники ЗНО можуть перевірити стан реєстрації в режимі on-line

Статус реєстрації на ЗНО абітурієнти можуть дізнатись на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. 

Перевірити інформацію про надходження реєстраційного комплекта документів до регіонального центру оцінювання якості освіти (у разі реєстрації за допомогою поштового відправлення цінним листом), а також дізнатися про стан реєстрації на зовнішнє тестування 2011 року майбутні абітурієнти можуть за допомогою мережі Інтернет.

Для цього необхідно скористатися спеціальним сервісом перевірки стану надходження документів від абітурієнтів, а також стану обробки реєстраційного комплекта на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Для того, щоб перевірити стан реєстрації необхідно ввести номер реєстраційної картки абітурієнта, що вказаний на контрольно-інформаційному листі, який був видрукуваний заявником разом із бланком заяви.

Оновлення стану реєстрації осіб, які виявили бажання пройти тестування у 2011 році на більшості регіональних центрів проходить щодобово. Однак, слід враховувати навантаження на центри тестування у зв’язку з активною подачею реєстраційних документів в останні дні реєстрації.

Розгляд заяв - реєстраційних карток у регіональних центрах оцінювання якості освіти здійснюється почергово, у порядку їх надходження.
У разі, якщо протягом тижня комплект документів від абітурієнта не надійшов на адресу ... Читати далі »

Просмотров: 643 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 01.03.2011 | Комментарии (0)

Увага!

!!! 28 лютого завершується реєстрація на зовнішнє оцінювання 2011 року !!!

Подати реєстраційні документи на зовнішнє незалежне оцінювання 2011 року можна до 28 лютого включно, внести зміни до реєстраційних документів абітурієнти зможуть до 20 березня.

28 лютого 2011 року завершується подання реєстраційних документів осіб, які бажають пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2011 році, повідомив Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Абітурієнти, які не встигнуть подати реєстраційні документи на зовнішнє незалежне оцінювання до 28 лютого (включно) не будуть допущені до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2011 року та, відповідно, не зможуть вступити до вищих навчальних закладів у цьому році (за вийнятком деяких категорій осіб).
У той же час, Український центр оцінювання повідомляє, що відповідно до Порядку проведення зовнішнього незал ... Читати далі »

Просмотров: 674 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 26.02.2011 | Комментарии (0)

Система оцінювання з фізкультури буде відмінена, - Табачник


Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив про можливість відміни оцінювання з предмету "фізична культура" у школі.

Про це він заявив сьогодні журналістам, повідомляє УНІАН.
"Система оцінювання з фізкультури буде відмінена. Це робиться для того, щоб врахувати активність дихання (учня – ред.). Чому раніше були трагедії? Тому що хтось намагається із секундоміром порівнювати, за скільки секунд дитина пробіжить 30 метрів, 60 метрів", - пояснив Д. Табачник.

На його думку, це не є завданням шкільного предмету "фізкультура".

Міністр також повідомив, що у Кабінеті міністрів розроблений державний стандарт початкової школи, де відводиться більше годин для фізкультури, й оцінювання проводиться, зокрема, з урахуванням присутності дитини на повітрі, у русі, у ходьбі.

"Я взагалі проти того, щоб фізкультуру розглядати як чисто навчальне навантаження. Це скоріше відпочинок", - зазначив міністр.

За словами Д. Табачника, новий стандарт передбачає, що дітям, які займаються у спортивних школах чи секціях у вільний від навчання час, буде зараховуватися це як заняття з фізкультури.

За матеріа ... Читати далі »

Просмотров: 967 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 26.02.2011 | Комментарии (0)

 Міністерство освіти визначило зміст та форму атестації українських школярів у 2011 році

Міністерство освіти оприлюднило особливості цьогорічного проведення державної підсумкової атестації учнів та випускників загальноосвітніх шкіл.

У інформаційно-методичному листі, що надісланий на адреси регіональних управлінь освіти, інститутів післядипломної педагогічної освіти та загальноосвітніх навчальних закладів, вказано особливості, відповідно до яких школи мають атестувати українських школярів у 2010/2011 навчальному році.

Необхідно зазначити, що державна підсумкова атестація є формою контролю за відповідністю освітнього рівня випускників загальноосвітніх навчальних закладів І, II та III ступенів, відповідним навчальним програмам.

Тобто атестацію будуть проходити учні четвертих та дев’ятих класів, а також випускники українських шкіл.

Документ визначає зміст та форму проведення атестації в 2011 році, а також містить перелік збірників завдань для кожно ... Читати далі »

Просмотров: 849 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 26.02.2011 | Комментарии (0)
« 1 2 ... 93 94 95 96 97 »

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0