Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

23:53
Наша освіта

Колегія Міносвіти схвалила типові навчальні плани для основної школи

З 2013/2014 навчального року учні 5-х класів почнуть вивчати другу іноземну та інформатику

22 березня, члени Колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту розглянули та схвалили Типові навчальні плани для загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня (5-9 класи).

Під час засідання Колегії, заступник міністра освіти Борис Жебровський зазначив, що нові навчальні плани було підготовлено після широкого громадського обговорення. "Робочою групою було розроблено декілька варіантів типових навчальних планів, які наказом від 1.02.2012 №93 було розміщено для широкого громадського обговорення. Внаслідок опрацювання надісланих конструктивних пропозицій, проведення обговорень із керівниками шкіл та вчителями підготовлено Типові навчальні плани", - повідомив заступник Міністра.

Борис Жебровський також ознайомив присутніх із низкою нововведень, які закладені у Типових планах. "По-перше, це вільна, варіативна частина для кожного колективу – самостійно встановлювати години, предмети, доповнення. І це було основане прохання педагогів – дати більше свободи, більше вибору, щоб кожна школа мала своє сучасне обличчя. У запропонованому варіанті на одну дитину з 5 по 9 клас припадатиме вдвічі більше варіативних годин (9,5 проти 4-х годин). А спеціалізованим школам – 17,5 годин проти 0,5-11 годин у нині діючих планах, тобто в 2-3 рази більше", - зазначив Жебровський.

"Також на виконання Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року, вирівняли суспільно-гуманітарний та природничо-математичний цикли (відповідно по 64 і 63 години)", - прокоментував заступник міністра.

У 5-9-х класах, за словами Бориса Жебровського, пропонується продовжити вивчення інформатики, яке учні тепер розпочинатимуть з 2-го класу. Він також зазначив, що "до цього цей важливий предмет вивчався лише починаючи з 9-го класу".

Ще одною особливістю нових Типових навчальних планів є запровадження з 5-го класу вивчення другої іноземної мови.

"Цей білінгвальний напрямок, коли всі школярі з першого класу вивчають першу іноземну мову, а з п’ятого класу – другу, надзвичайно позитивно сприймається в європейських країнах. Сьогодні в Україні близько 20% школярів вже вивчають дві іноземні мови, в той час як у країнах Європи ця цифра становить 70-85%", - зазначив Борис Жебровський.

Окрім того, за словами заступника міністра, запропоновані Типові навчальні плани приведено у відповідність із Законом України "Про фізичну культуру і спорт" – збільшено кількість уроків фізичної культури, а з ними і рухову активність до 3-х годин на тиждень у всіх класах.

"Особливо хочеться наголосити, що всі запропоновані новації стали можливими виключно в межах гранично допустимого навчального навантаження, встановленого Головним державним санітарним лікарем. Хочу заспокоїти наших опонентів: жодної хвилини з навчального навантаження учнів з української мови, історії України, української та світової літератур не було зменшено", - підкреслив Жебровський.

Після схвалення Колегією запропонованих планів, усі програми з метою широкого залучення громадськості до обговорення буде розміщено на сайті міністерства. Окрім цього проекти програм будуть обговорені під час їх публічного захисту в першій декаді квітня у Будинку вчителя та під час проведення двох Всеукраїнських з’їздів – математиків та інформатиків, 23 і 24 квітня.

Нагадаємо, що згідно з наказом МОНмолодьспорту №93 від 1.02.2012 року "Про розроблення Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня", передбачається поетапне введення нових навчальних планів починаючи з 2013/14 навчального року.

Схвалені Колегією МОНмолодьспорту типові навчальні плани на сайті міністерства поки не оприлюднені.

Посилання за темою:

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 23.03.2012

Просмотров: 657 | Добавил: Гость | Дата: 28.03.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0