Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

17:06
Вступ до ВНЗ

Вступ до вузу без сертифікатів ЗНО

Перелік осіб, які у 2013 році мають право вступати до вищого навчального закладу без сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання

Особи яким надано право вступати без сертифікатів ЗНО

Згідно з умовами прийму до вищих навчальних закладів у 2013 році, право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів у вищому навчальному закладі, або за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, за їх вибором, мають особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році або раніше.

Ця норма застосовується до осіб які вступають, як на заочні так і на стаціонарні відділення вищих навчальних закладів.

Також, право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі, або за результатами ЗНО, за їх вибором, мають особи з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди).

Умови вступу також надають право не складати ЗНО з української мови та літератури особам, які не атестовані з української мови. Для таких осіб приймальна комісія вузу може встановлювати вступний екзамен з мови, оцінки з якої виставлені в документі про освітній рівень (атестаті). При цьому, результат екзамену оцінюється за шкалою від 100 до 200 балів і зараховується замість бала сертифіката ЗНО з української мови та літератури.

Також, брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів (або за результатами ЗНО, за вибором вступника) мають право громадяни України, які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном.

Крім того, брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів мають право особи, які через об’єктивні причини не можуть взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Зокрема, це стосується:

  • військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, які проходять військову строкову службу, – при вступі на денну форму навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;
  • громадян України, звільнених зі строкової військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу;
  • військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, – при вступі на заочну форму навчання;
  • осіб, що мають захворювання, визначені в переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, встановленому Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров’я України, для яких Український центр оцінювання якості освіти не може забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень.

Не подавати до вузу сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання та не складати вступні екзамени мають право також особи, яким надано таке право окремими законами. Зокрема, за результатами співбесіди зараховуються до вищого навчального закладу вступники, яким Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право.

Також, у окремих випадках, без сертифікатів ЗНО до вищих навчальних закладів України мають право вступати громадяни інших країн, що визначено розділом ХХ умов прийому до вищих навчальних закладів.

Всі інші випускники шкіл, які вступають до вищих навчальних закладів України, мають в обов’язковому порядку подавати до вузу сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Проведення вступних екзаменів та творчих конкурсів у вищих навчальних закладах

З метою проведення вступних екзаменів для вступників на основі повної загальної середньої освіти у вищому навчальному закладі створюються предметні екзаменаційні комісії.

Результати вступних екзаменів та творчих конкурсів для вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів. Результати творчого конкурсу оцінюються сумарно за цією шкалою незалежно від кількості сесій проведення конкурсу, яких не може бути більше ніж три.

Програми творчих конкурсів розробляються і затверджуються вищими навчальними закладами не пізніше ніж за чотири місяці до початку прийому документів. Не допускається введення до творчих конкурсів завдань, що виходять за межі зазначених програм. Програми творчих конкурсів обов’язково оприлюднюються на веб-сайтах вищих навчальних закладів.

Після складання вступних іспитів абітурієнти беруть участь у загальному конкурсі на зарахування до вищого навчального закладу у відповідності до отриманих під час екзаменів конкурсних балів. Перескладання вступних випробувань не допускається.

Апеляції на результати вступних екзаменів, що проведені вищим навчальним закладом, розглядає апеляційна комісія цього вищого навчального закладу, склад та порядок роботи якої затверджується наказом його керівника.

Складено на підставі положень Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 27.03.2013

Просмотров: 695 | Добавил: Гость | Дата: 28.03.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0