Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

09:59
День Святого Валентина

День Святого Валентина – свято закоханих – відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, у США – з 1777 року, в Україні – з початку 1990-х років. Але чому все-таки це свято закоханих?

День Святого Валентина – свято закоханих


Англійці, наприклад, вважають, що з 14 лютого природа робить поворот до весни, і в птахів починається сезон шлюбних ігор, навіть стара англійська приказка говорить: «У день святого Валентина всі птахи у небі з'єднуються парами».

Є й інше підтвердження тому, що 14 лютого – день закоханих. Жив в III столітті в місті Тернії (Римська імперія) Святий великомученик Валентин. Був він священнослужителем, займався науковими дослідженнями й приватною медичною практикою. У ході кампанії імператора Клавдія II Готського проти християн єпископ Валентин був репресований і обезголовлений 14 лютого 269-го року. Джерела стверджують: арешт єпископа Валентина був викликаний тим, що римський імператор не дозволяв солдатам своїх легіонів женитися, а Валентин таємно вінчав легіонерів з їхніми коханими. Очікуючи страти в одній з римських в'язниць, Валентин написав лист до дочки свого тюремника й підписався: «Ваш Валентин». Потім зцілив її чудесним способом від сліпоти, але все рівно був страчений. Дата страти збіглася з римським торжеством на честь Юнони, богині любові. З тих пір люди щороку 14 лютого згадували Валентина й влаштовували свято всіх закоханих.

Цікаві факти про свято закоханих
•    Символами Валентинового дня стали голубки, що воркочуть, і серця, простромлені стрілою Амуру.
•    У цей день дівчата та юнаки збиралися разом, писали на папірцях імена й кидали ці листочки в глечик, потім кожний витягав по одному папірці й дізнавався ім'я своєї коханої людини. У деяких країнах дотепер існує звичай вибирати 14 лютого Валентинів і Валентинок  на весь наступний рік.
•    ДО 14 лютого випускається безліч вітальних листівок-валентинок, як прості так і витвори мистецтва. А за старих часів були навіть листівки, прикрашені золотом і мереживами.
•    Італійці вважають своїм обов'язком дарувати в цей день улюбленим насолоди. Цей день так і називається в Італії – солодкий день.
•    Галантні французи першими ввели в себе любовні послання – чотиривірш.
•    Фіни відзначають 14 лютого День любові, дарують один одному подарунки у формі серця. А також у цей день робляться подарунки мамам, тому що жіночого дня, подібно 8 Березня, у Фінляндії немає.
•    У Японії проводять конкурс на найгучніше любовне послання. Юнаки й дівчини піднімаються на сцену і по черзі кричать щосили - усе, що хочуть, - своєму улюбленому. Переможець одержує приз.
•    Англійці посилають любовні послання для своїх  тварин, особливо собакам і коням.
•    В Америці у ці дні продається 108 мільйонів троянд, переважно червоних, а на цукерки в ці дні витрачають 692 мільйона доларів!
•    Сердечка до свята можна шити, ліпити, малювати, в'язати й навіть пекти.
•    Матеріал для виготовлення сердечок різноманітний: бісер, корали, пір'я, сухі квіти, шматочки тканини, хутро, тощо...
•    Значна частина «валентинок» анонімна й без зворотної адреси, написана лівою рукою або праворуч ліворуч, що надає посланню таємничість. Зате після свята додається робота приватним детективам: вони одержують досить багато замовлень по встановленню особистості відправників «валентинок».
Просмотров: 889 | Добавил: Гость | Дата: 29.03.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0