Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

00:43
Наша освіта

Низька зарплата вчителів криється в малому педагогічному навантаженні, - міністр освіти

Міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що акції протесту освітян з вимогою підвищення заробітної плати не зможуть змінити Закон про державний бюджет

Таку думку він висловив під час проведення відеоконференції з освітянами Одеси, Львова, Харкова і Дніпропетровська, що відбулася у Будинку Уряду повідомляє Zaxid.net.

Коментуючи інформацію про те, що на 18 травня заплановані чергові акції протесту працівників освіти щодо підвищення їм заробітної плати, міністр зокрема зазначив: "Я хотів би звернутися в першу чергу до всіх керівників. Ви знаєте, я не розумію всі ці рознарядки, які йдуть на 18 травня, на те, щоб знов їхати в Київ, пікетувати і таке інше".

"Можу сказати, що якщо місцеві бюджети можуть щось вирішити, ми будемо за це дякувати… Ви ж розумієте, що травневими мітингами ми бюджет не змінимо", - заявив міністр.

Дмитро Табачник також підкреслив, що він розуміє боротьбу представників освітянських профспілок, але зазначив, що цього року результат цієї боротьби буде відповідати Закону про державний бюджет.

Також міністр висловив власну думку щодо причини низької заробітної плати працівників українських загальноосвітніх шкіл.

"Ви добре пам’ятаєте, мабуть, яке було навантаження на вчителя в середній школі в радянські часи – 18 годин (на тиждень – ред.). Але всі вчителі – принаймні, в моїй, 4-й середній школі – боролися за півтори ставки, за 27 годин, і більшість мала навантаження 21-22 години. На сьогодні скільки в нас навантаження в середньому по країні на вчителя в загальноосвітній середній школі? Відповім – 14 годин, а в деяких областях вже дійшло до 12", - наголосив Д. Табачник.

При цьому міністр нагадав, що на початку 90-х років минулого сторіччя навантаження на вчителя київської середньої школи становило навіть 30 годин.

"Хіба не в цьому криється в півтора-два рази менша заробітна плата?", - зазначив Дмитро Табачник, додаючи, що профспілки не хочуть бачити цього нюансу.

Окрім того, Дмитро Табачник наголосив, що цього року вчителі вже отримали до заробітної плати надбавку 20%, і зазначив, що цього року ще планується підвищення зарплати працівників бюджетної сфери загалом.

Втім міністр освіти не уточнив, чому ввірене йому відомство не відстоює соціальні інтереси працівників галузі, в т.ч. не ініціює розгляд відповідних законодавчих змін до державного бюджету.

Нагадаємо, що наслідком березневих акцій протестів працівників педагогічної галузі стало прийняте урядом рішення про встановлення надбавки в розмірі 20 відсотків посадового окладу педагогічним працівникам деяких категорій. Втім, нова постанова уряду лише розширила коло педагогічних працівників, на яких має розповсюджуватися встановлення 20% надбавки та уточнила обсяг навчального навантаження встановлення доплат.

Основна вимога освітян щодо скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою залишилася поза увагою держави.

Як повідомлялося раніше, представники Профспілки оголосили дату нових акцій протесту працівників освітньої галузі до якої цього разу мають намір приєднатися працівники інших галузей, зокрема охорони здоров’я, культури, державних установ та соціальної сфери.

Рішенням профспілок передбачено проведення в регіонах 17, а в м. Києві 18 травня масових акцій протесту з метою відстоювання трудових, соціально-економічних прав працівників.

Раніше Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти Олександр Яцунь заявив, що "на вулиці столиці та обласних центрів готові вийти сотні тисяч, можливо мільйон, доведених до відчаю педагогів".

Реакція профспілок на вислови міністра освіти і науки, молоді та спорту поки невідома.

За матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 28.04.2011

Просмотров: 691 | Добавил: Гость | Дата: 28.03.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0