Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

21:47
Наша освіта


Міносвіти оприлюднило варіанти типових навчальних планів
для 5-9 класів

Міністерство освіти нарешті оприлюднило довгоочікуваний наказ за №93, яким передбачено розроблення типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня

Наказ, що підписаний заступником міністра освіти Борисом Жебровським ще 1 лютого, був оприлюднений лише у вівторок 21 лютого.

Введення нових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня міністерство пропонує здійснити протягом п’яти етапів, з 2013/2014 навчального року, почавши їх упровадження з 5-х класів загальноосвітніх шкіл.

До проектів типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня додається загальна пояснювальна записка, що окреслює та характеризує сім освітніх галузей, у відповідності з новим Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти: "Мови і літератури", "Математика", "Природознавство", "Суспільствознавство", "Мистецтво", "Технології", "Основи здоров’я і фізична культура".

У всіх трьох варіантах типових навчальних планів, що запропоновані профільним міністерством, передбачено вивчення в 5-9-х класах другої іноземної мови, за умови, що першою іноземною обов’язково є англійська.

Також навчальними планами передбачено вивчення уособлених курсів "Історія України" та "Всесвітня історія".

Відмінностями трьох запропонованих міністерством варіантів типових навчальних планів є різна кількість тижневого навантаження у вивченні української мови (12 і 13,5 годин на тиждень) та української літератури (9,5 і 10 годин на тиждень), а також інших навчальних дисциплін, різної кількості додаткового часу, відведеного на навчальні предмети, факультативи, індивідуальні заняття та консультації (від 1 до 5 годин на тиждень у кожному класі).

У пояснювальній записці до проекту типових навчальних планів наголошується, що повноцінність базової середньої освіти забезпечується реалізацією як інваріантної, так і варіативної складових, які в обов’язковому порядку фінансуються з відповідних бюджетів.

У Міносвіти зазначають, що перерозподіл кількості годин на вивчення окремих дисциплін у 5-9-х класах, пов’язаний із вимогою держстандарту щодо введення в цих класах курсу інформатики та другої іноземної мови.

Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти профільного міністерства доручено до 1 березня провести обговорення з робочими групами із розроблення навчальних програм і керівниками шкіл трьох запропонованих варіантів проекту типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня.

Також до 1 березня керівники регіональних управлінь освіти і науки мають надіслати міністерству власні пропозиції до проектів типових планів.

Посилання за темою:

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 21.02.2012

Просмотров: 797 | Добавил: Гость | Дата: 29.03.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0