Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

13:02
Новини освіти

Відбулась апробація методу комп’ютерного тестування

Для апробації комп’ютерного тестування було використано тест загальної навчальної компетентності, який, на відміну від предметних тестів ЗНО, дає можливість оцінити здатність особи здобувати нові знання


13 – 14 березня 2012 року відбулося комп’ютерне тестування учнів 10 – 11 класів Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, основна мета комп’ютерного тестування – розвиток нових технологій проведення зовнішнього незалежного оцінювання та проектування організаційно-технологічних засад функціонування навчально-екзаменаційних центрів у системі ЗНО.

Комп’ютерне тестування вже використовується понад три роки для моніторингу навчальних досягнень школярів в областях, що відносяться до зони обслуговування Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Для цього використовується програмно-апаратне забезпечення, що розроблене фахівцями регіонального центру.

Для апробації комп’ютерного тестування було використано тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК), який, на відміну від предметних тестів ЗНО, дає можливість оцінити здатність особи здобувати нові знання на основі вже набутого навчального і життєвого досвіду.

Експеримент з упровадження ТЗНК у систему ЗНО проводиться в Україні упродовж 2010 – 2012 років Українським центром оцінювання якості освіти спільно з Національною академією педагогічних наук України.

Базовими предметами ТЗНК є українська мова та математика, адже предметні основи цих дисциплін визначено як складники загальної навчальної компетентності. Тест складається з 6 окремих секцій і містить завдання з вибором однієї правильної відповіді та завдання з короткою відповіддю. Загальний час виконання завдань – 120 хвилин.

13 та 14 березня 2012 року тест загальної навчальної компетентності склали понад 3000 старшокласників. За результатами тесту було підготовлено експрес-звіт з докладними статистичними даними по завданнях тесту і категоріях учасників апробації.

Отримані в результаті апробації тесту дані дозволять суттєво розширити масштаб пілотування ТЗНК – до вже існуючих результатів 7500 студентів 1 курсів, що проходили це тестування у вересні 2011 року, тепер додано результати виконання тесту ТЗНК близько 1500 учнями 10 класів Чернівецької області і майже 1500 учнями 11 класів Івано-Франківської області.

Аналітичні дослідження успішності виконання тесту ТЗНК різними категоріями учасників проведуть фахівці відділу наукового забезпечення Українського центру оцінювання якості освіти, вони будуть використані для визначення майбутнього формату використання ТЗНК у системі вступу до вищих навчальних закладів України.

Крім того, робочою групою з проведення апробації комп’ютерного методу тестування підготовлені пропозиції до Українського центру оцінювання якості освіти щодо використання комп’ютерного тестування для проведення діагностичного тестування абітурієнтів, завдяки якому учасник такого тестування отримає оперативну оцінку його готовності для проходження тестів ЗНО.



Посилання за темою:

> Тест загальної навчальної компетентності апробовано в Університеті ім. Шевченко

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 23.03.2012
Просмотров: 978 | Добавил: Гость | Дата: 28.03.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0