Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

12:01
Новини освіти

В Україні пройшли Дні науки і освіти Російської Федерації


Дні науки і освіти Російської Федерації в Україні проводилися 13-14 вересня з метою розширення партнерських зв’язків, обміну передовим досвідом та презентації української освіти російським колегам


За підсумками заходів відбулась спільна прес-конференція міністра освіти і науки Російської Федерації Дмитра Ліванова та міністра освіти і науки молоді та спорту України Дмитра Табачника.

Під час прес-конференції Табачник зазначив, що це вже другий спільний захід освітніх відомств України та Росії – у вересні минулого року Дні науки і освіти України проходили у Російській Федерації.

"Ми переконалися у тому, що це був цікавий та плідний захід, що надав можливість зустрітися, обмінятися досвідом, подружитися та налагодити міцні зв’язки різним представникам освітніх структур. За підсумками Днів науки і освіти України у Російській Федерації підписано ряд двохсторонніх договорів", – зазначив міністр.

У свою чергу, Дмитро Ліванов зазначив, що сьогодні суттєво відчувається зростання запитів громадян наших країн до спілкування, обміну, більш глибокого вивчення мов, культур один одного. "Це є закономірним, адже таким чином зменшуються перешкоди, бар’єри, які розділяють наші народи, наші школи, наші університети, наших людей загалом. Історично спільне майбутнє, сусідство і мільйони людських зв’язків між нашими народами, безумовно, є факторами, які сприяють взаємному інтересу", – зазначив Ліванов.

Він також підкреслив інтерес російських громадян до української мови. "Ми відзначаємо в Росії великий інтерес до вивчення української мови, понад мільйон російських громадян вважають українську мову рідною", – заявив міністр освіти РФ.

У свою чергу Табачник повідомив, що відповідно до українсько-російських домовленостей, підписано міжурядову угоду про взаємне визнання Україною та Російською Федерацією наукових ступенів і звань.

"Таким чином, ми відійшли від процедури нострифікації дипломів, і відтепер талановиті дослідники України можуть навчатися в аспірантурі вищих навчальних закладів та наукових установ Росії і навпаки, а дипломи державного зразка Російської Федерації про присвоєння наукових ступенів і звань дають можливість працювати та займатися викладацькою й науковою діяльністю в Україні, а відповідні українські дипломи дають право працювати в Росії", – сказав Табачник.

Він також зазначив, що, на його думку, одним із найбільш знакових досягнень у галузі співробітництва українських і російських науковців став спільний методичний посібник для вчителів історії "Україна і Росія на перехрестях історії".

Ініціативи, запропоновані під час Днів науки і освіти Російської Федерації в Україні, за словами Дмитра Ліванова, будуть опрацьовані і реалізовані, і на його переконання, дадуть новий імпульс відносинам між двома країнами.

Підсумком Днів науки і освіти Російської Федерації в Україні стало також підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки Російської Федерації та ПАТ "Промінвестбанк" про подальші заходи з розвитку та поглиблення співробітництва в галузі загальної середньої освіти на 2012-2014 роки.

Згідно із підписаним документом, з метою забезпечення подальшого розширення співробітництва у сфері загальної середньої освіти міністерства налагодять обмін досвідом з питань модернізації галузі загальної середньої освіти, розроблять план спільних заходів з підтримки вивчення і викладання української мови та літератури в загальноосвітніх установах Російської Федерації, і, відповідно, російської мови та літератури в загальноосвітній навчальних закладах України, а також сприятимуть співробітництву українських і російських вчених, підтримуватимуть проведення спільних олімпіад, конкурсів і турнірів з різних шкільних навчальних дисциплін тощо.

Окрім того, міністерства і "Промінвестбанк" здійснять заходи щодо відкриття у Києві Українсько-російської гімназії з обов’язковим вивченням української мови та іноземних мов за навчальними планами, сформованими з урахуванням державних освітніх стандартів України і Російської Федерації.

Промінвестбанк забезпечить навчальний заклад пристосованим до навчального процесу приміщенням, а також візьме на себе матеріально-технічне забезпечення фінансування гімназії та вирішення усіх питань, пов’язаних із поточним функціонуванням закладу. Представники міністерств і "Промінвестбанку" візьмуть участь у роботі опікунської ради Гімназії.

Меморандум також передбачає опрацювання міністерствами питання щодо відкриття, за наявності для цього необхідних умов, аналогічного навчального закладу в Російській Федерації.

За матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 17.09.2012
Просмотров: 629 | Добавил: Гость | Дата: 16.04.2024 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0