Миронівський НВК -
Ви зайшли як: Гость, 
"Гости"

Меню сайту
Для батьків
Шановні батьки! 
У разі необхідності Ви можете звернутися з запитаннями до інспектора ювенальної превенції Миронівського ВП ГУНП України в Київській області І.І. Позднякова
за адресою: м. Миронівка, вул. Лермонтова, 20, кабінет № 34,тел.5-29-86.
В Управління КМСД МВС за електронною адресою: ditypolice@mvs.ua.
та ВКМСД ГУ: kmsdkievobl@ukr.net.
Допомога школі


Нормативні документи

Залучення коштів

Благодійний фонд "Родина"

Проект "1 учень - 1 комп'ютер"
Друзі сайту
Ми "ВКонтакті"

Блоги та сайти
вчителів НВК







Друзі сайту
Миронівська райдержадміністрація



   


 



 














 
 








Система ІСУО



Архів записів

При реєстрації на зовнішнє тестування абітурієнти обирають математику


Наразі триває реєстрація бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 році. Термін подачі документів для реєстрації завершується 28 лютого 2011 року.На сьогодні кількість зареєстрованих складає близько 65% від прогнозованої чисельності бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2011 році, повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

Щодо обрання тих або інших предметів учнями 11 класів, у порівнянні з минулим роком, дещо знизився показник вибору тестів з англійської мови.

Натомість доволі суттєво зріс показник бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання з математики, що свідчить про можливе збільшення попиту серед цьогорічних абітурієнтів на технічні та природничі спеціальності.

Всі дев'ять регіональних центрів оцінювання якості освіти працюють в посиленому режимі. З обробкою заявок, що надходять поштою, центри справляються на 100%, зазначають у відомстві.

... Читати далі »

Просмотров: 833 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 22.02.2011 | Комментарии (0)

У Харкові будуть виробляти електронні підручники


Державне підприємство "Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка" може зайнятися випуском електронних підручників. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. На засіданні регіонального комітету з економічних реформ за участю президента Віктора Януковича у Харкові він зазначив, що проект називається "Відкритий світ".

За його словами, на розробку в США експериментального зразка пристрою, який планується виробляти, було витрачено 60 млн дол. Добкін повідомив, що вартість одного пристрою разом з програмним забезпеченням і методичним матеріалом становитиме близько 1600 грн.
Він зазначив, що пілотний проект із розробки і дослідного виробництва електронних підручників за підтримки президента та Агентства з інвестицій і управління національними проектами можна буде реалізувати за 9 місяців.
У реалізації та подальшому розвитку цього проекту зацікавлені також представники компанії "Microsoft-Україна", заявив Добкін. Зокрема, йдеться про розробку і виробництві спільно з "Microsoft" нових електронних пристроїв та комп'ютерної техніки для західного ринку.

За матеріалами: ТСН
Дата публікації: 16.02.2011


Просмотров: 1011 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 22.02.2011 | Комментарии (0)

Міносвіти видало посібник для вчителів та батьків з безпеки у мережі Інтернет


Інститут інноваційних технологій і змісту освіти розмістив у вільному доступі посібник для загальноосвітніх навчальних закладів "Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у всесвітній мережі".У навчально-методичному посібнику містяться загальні методичні рекомендації для вчителів, а також батьків з формування у дітей компетенції грамотного та безпечного використання Інтернет-ресурсів. Новостворений навчально-методичний посібник висвітлює використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі, містить статистичні дані про використання молоддю мережі Інтернет тощо. Посібник допоможе підготувати дітей та молодь до свідомого, грамотного, а головне – безпечного використання інформаційних ресурсів, виховати культурних користувачів мережі Інтернет.

Видання посібника здійснено за підтримки програми Microsoft "Партнерство в навчанні".
Завантажити посібник у форматі PDF:
"Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у всесвітній мережі"

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 22.02.2011


Просмотров: 854 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 22.02.2011 | Комментарии (0)

Президент вимагає офіційної відповіді щодо ситуації із закриттям шкіл

Президент України Віктор Янукович вимагає від прем’єр-міністра та міністра освіти офіційної відповіді щодо ситуації, яка склалася із закриттям шкіл.

Про це заявив Глава держави, під час виступу на засіданні Комітету з економічних реформ.

"Закриття шкіл це дуже болюче питання. У деяких випадках ця тема занадто політизується - робиться наголос, що закриваються школи здебільшого з українською мовою навчання. Так це чи ні – я хотів би отримати відповідь від міністра освіти та прем’єр-міністра. Дайте мені офіційну відповідь", - наголосив Президент.
Янукович підкреслив, що хоче почути конкретну відповідь на своє запитання за кілька днів.

Він також зазначив, що намагався особисто розібратися у ситуації, що склалася із закриттям шкіл, зокрема провів
низку розмов з цього приводу з головами обласних державних адміністрацій та деякими мерами.

"Мене переконували, що ніякої політики тут нема, але я хочу все-таки дійти до істини", - сказав Президент.

Віктор Янукович висловив упевненість, в необхідності вдосконалення системи освіти та приведення її до європейських стандартів. "Це питання пріоритету для нашої країни", - зазначив Президент.
... Читати далі »

Просмотров: 1161 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 22.02.2011 | Комментарии (0)
f             21 лютого Міжнародний день рідної мови
Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО у листопаді 1999 року, відзначається щорічно з лютого 2000 року для сприяння мовному і культурному різноманіттю і багатомовності.
Мови є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального і духовного спадку. За оцінками ЮНЕСКО половина з 6 тисяч мов світу можуть найближчим часом втратити останніх носіїв. Всі кроки по сприянню розповсюдженню рідних мов і багатомовній освіті, розвитку більш повного знайомства з мовними і культурними традиціями в усьому світі, але і укріплюють солідарність, засновану на взаєморозумінні, терпимості і діалозі.
Просмотров: 669 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 21.02.2011 | Комментарии (0)

Увага!

Запрошуємо всіх на загальношкільні батьківські збори, які відбудуться 24 лютого о 17 годині.


Цікавтесь шкільним життям своєї дитини.


Просмотров: 656 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 20.02.2011 | Комментарии (0)

Збільшено посадові оклади педагогічних працівників

Міністерством освіти і науки внесені зміні до наказу, що регулює умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Про це йдеться в наказі освітнього відомства від 2 лютого, що пройшов процедуру реєстрації в міністерстві юстиції.

Документ передбачає збільшення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду ЄТС, на базі якого розраховується коефіцієнт оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти та науки.
Відповідно до документу, тарифна ставка працівника першого тарифного розряду з 1 січня 2011 року буде дорівнювати 613 гривень.

Для працівників, у яких посадові оклади менші ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади у штатному розписі установлюються на рівні мінімальної заробітної плати.

Також, керівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, доручено забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, для яких визначені однакові посадові оклади, за рахунок встановлення доплат, надбавок та премій.

Норми наказу будуть застосовуватися з 1 січня 2011 року, зазначається в документі.

Слід зазначити, що впорядкування умов оплати праці працівників освітньої сфери проводиться декілька разів на рік, на ... Читати далі »

Просмотров: 1016 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 16.02.2011 | Комментарии (0)

16-18 лютого 2011 року у Києві пройде чотирнадцята міжнародна виставка навчальних закладів "Сучасна освіта в Україні - 2011" за підтримки Міністерства освіти та Академії педагогічних наук

Виставка в першу чергу зацікавить школярів, абітурієнтів, батьків, студентів вищих навчальних закладів, вчителів шкіл та викладачів вузів.

На виставці буде представлено більше ніж 100 організацій серед яких: вищі навчальні заклади, наукові установи, заклади післядипломної освіти, видавництва, виробники технічних засобів навчання, міжнародні та інші організації.
Виставка працюватиме: 16, 17 та 18 лютого з 11 до 18 години.
Місце проведення: Київський Палац дітей та юнацтва
Київ, вул. І. Мазепи, 13 (станція метро Арсенальна)

Всього за три дні планується проведення великої кількості семінарів, "круглих столів", майстер-класів та тренінгів для школярів, абітурієнтів, сту ... Читати далі »

Просмотров: 696 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 16.02.2011 | Комментарии (0)
День Святого Валентина – свято закоханих – відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, у США – з 1777 року, в Україні – з початку 1990-х років. Але чому все-таки це свято закоханих?

День Святого Валентина – свято закоханих


Англійці, наприклад, вважають, що з 14 лютого природа робить поворот до весни, і в птахів починається сезон шлюбних ігор, навіть стара англійська приказка говорить: «У день святого Валентина всі птахи у небі з'єднуються парами».

Є й інше підтвердження тому, що 14 лютого – день закоханих. Жив в III столітті в місті Тернії (Римська імперія) Святий великомученик Валентин. Був він священнослужителем, займався науковими дослідженнями й приватною медичною практикою. У ході кампанії імператора Клавдія II Готського проти християн єпископ Валентин був репресований і обезголовлений 14 лютого 269-го року. Джерела стверджують: арешт єпископа Валентина був викликаний тим, що римський імператор не дозволяв солдатам своїх легіонів женитися, а Валентин таємно вінчав легіонерів з їхніми коханими. Очікуючи страти в одній з римських в'язниць, Валентин написав лист до дочки свого тюремника й підписався: «Ваш Валентин». Потім зцілив її чудесним способом від сліпоти, але все рівно був страчений. Дата страти збіглася з римським торжеством на честь Юнони, богині любові. З тих пір люди щороку 14 лютого згадували Валентина й влаштовували свято всіх закоханих.

Цікаві факти про свято закоханих
•    Символами Валентинового дня стали голубки, що воркочуть, і серця, простромлені стрілою Амуру.
•    У цей день дівчата та юнаки з ... Читати далі »
Просмотров: 894 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 13.02.2011 | Комментарии (0)

В українських школах започаткують уроки тверезості

З 7-го класу українським школярам та їхнім батькам розповідатимуть про шкоду алкоголю. Уроки проводитимуться за "новою технологією"


У семи містах України розпочався експеримент з викладання у школах "антиалкогольної грамоти". Якщо програма боротьби з алкоголізмом виявиться ефективною, її поширять на всю країну.
Проект було ініційовано у зв'язку зі значним збільшенням рівня вживання алкогольних напоїв серед українських школярів та студентів.

Про шкідливість спиртного дітям розповідатимуть починаючи з 7-го класу. У рамках експерименту на курсі проводитимуть по 9 занять з дітьми та їхніми батьками.

"Ми не беремо елітарні чи проблемні школи, ми беремо усіх дітей", - запевнив Віталій Панок, директор НМЦ практичної психології і соціальної роботи.

Водночас вчителі у великий успіх нової програми не надто вірять. Педагоги впевнені, що нині діти про шкідливість хмільних напоїв знають більше, ніж усі попередні покоління, але при цьому хильнути не відмовляються навіть у школі.

Ініціатори шкільної протиалкогольної програми кажуть - що це не будуть звичайні факультативні балачки з важкими підлітками, викладатимуть за новою технологією.

"Ми далекі від того що 100% відмовляться на завжди, але відсотків 80 почнуть свідомо ставитися від алкоголю", - переконаний Віталій Панок. ... Читати далі »

Просмотров: 694 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 13.02.2011 | Комментарии (0)

Міносвіти роз’яснило порядок застосування нового положення про атестацію вчителів

Міністерство освіти надало роз’яснення щодо практичного застосування деяких норм Типового положення про атестацію педагогічних працівників.

Про це йдеться у відповідному листі міністерства, що надісланий на адреси регіональних управлінь освіти та інститутів післядипломної педагогічної освіти, враховуючи численні звернення педагогічних працівників.


В роз’ясненні зазначається, що з метою захисту трудових прав вчителів та викладачів, які мають педагогічне навантаження з кількох предметів, передбачено, що вони атестуються лише з того предмета, який викладають за спеціальністю.

Необхідною умовою при цьому є обов’язкове підвищення кваліфікації з тих навчальних дисциплін, які вчитель викладає.


Враховуючи те, що нове
Типове положення набрало чинності 30 грудня 2010 року, тобто вже після розподілу педагогічного навантаження вчителів у загальноосвітніх навчальних зак ... Читати далі »

Просмотров: 1982 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 13.02.2011 | Комментарии (0)
Розпочалась реєстрація на зовнішнє тестування 2011 року
 
Із понеділка, 3 січня, розпочали роботу пункти реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2011 році

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме у пунктах реєстрації, які відкриті на території України. Інформація про розташування пунктів реєстрації розміщена на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Також, майбутні учасники ЗНО можуть зареєструватися самостійно, використавши спеціальну програму розроблену Українським центром оцінювання якості освіти та відправивши необхідні документи поштою на адресу відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

У такому випадку сертифікат, який є підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, буде надісланий учаснику ЗНО рекомендованим листом.

Нагадаємо, у 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, російської мови, біології, хімії, географії, іноземних мов (англійської, німецької, французької, іспанської).

Основна сесія зовнішнього оцінювання пройде з 2 по 24 червня 2011 року. (Див. графік проведення ЗНО-2011).

Детальніше про реєстрацію на зовнішнє незалежне оцінювання>>>


Просмотров: 910 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (0)

16-18 лютого 2011 року у Києві пройде чотирнадцята міжнародна виставка навчальних закладів "Сучасна освіта в Україні – 2011"

Організатори виставки: Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, Київська торгово-промислова палата, виставкова фірма "КАРШЕ".

На виставці планується представлення більше 500 організацій серед яких: вищі навчальні заклади, заклади післядипломної освіти, науково-методичні центри, видавництва, виробники технічних засобів навчання, міжнародні та наукові установи та інші організації, які співпрацюють із системою освіти.

Всього за три дні планується проведення великої кількості семінарів, "круглих столів", майстер-класів та тренінгів, на яких обговорюватимуть актуальні проблеми навчально-виховного процесу, шляхи модернізації освіти у глобалізованих умовах сучасного життя.

Планується, що виставку відвідають близько 15 000 осіб – школярів, абітурієнтів, студентів, викладачів вузів та вчителів.

Генеральний інформаційний партнер виставки - Освітній інтернет-ресурс "Освіта.ua".

З питань участі у виставці звертайтесь:
Контактна особа: Ольга Добровольська
Тел/факс: (044) 461-96-47, 461-96-51, 461-96-53, 461-91-06
E-mail: exhibitions@carshe.com, carshe@carshe.com
Веб-сайт: www.osvita.carshe.com

Просмотров: 1047 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 27.12.2010 | Комментарии (0)

Проект головного кошторису країни було прийнято в першому читанні рекордно швидко – без традиційної колотнечі і ритуальних торгів

Разом із не менш рекордною кількістю недоречностей і прорахунків, на тлі яких добрі наміри Кабміну набули відверто гротескного вигляду. На кшталт, зменшення фінансування освіти й науки на 1,5 млрд. гривень в 2011 році, офіційно оголошеного роком "освіти й інформаційного суспільства".

"І нести важко, і викинути шкода…"

Насправді, штовханина навколо поділу бюджетного пирога на «справедливі» частки почалася не вчора. Так само не вчора визначилася і тенденція щодо недофінансування потреб "сіячів доброго і вічного". Принаймні в нашій державі освіта впродовж років незалежності набула статусу вантажу – який нести важко і викинути шкода. Попри неміряний інноваційний потенціал, що мав би надати владі привід побачити врешті-решт в освіті прискорювача, рушія та каталізатора економічного поступу. Так само у калюжі дехто бачить зірки, а хтось – винятково бруд.

Не стала винятком і видаткова частина проекту Держбюджету-2011. Вона звично продемонструвала вчителю й науковцю місце науки й освіти серед урядових пріоритетів, пропонуючи на тлі традиційного зменшення освітніх видатків збільшити фінансування потреб силових відомств. Найбільше в абсолютних цифрах має виграти МВС – його видатки заплановано збільшити на 1,7 млрд. гривень, а в пропорціях до минулого року – прокуратура: з 1,2 до 2,2 мільярдів гривень.

У підсумку видатки на потреби освіти сплановано на рівні 6% ВВП – проти відповідних 12% у ФРН та 15% у США.

Просмотров: 914 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 27.12.2010 | Комментарии (0)

Табачника призначено керівником реформи системи освіти

Віктор Янукович підписав указ Про заходи щодо забезпечення ефективності реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава"

Зокрема в указі зазначено, що роботу з упровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" та реалізації національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ за відповідними напрямами організовують керівники напрямів реформ, котрі також несуть персональну відповідальність за стан цієї роботи.

Виходячи з тексту документа робота з упровадження Програми економічних реформ поділена на відповідні галузеві напрями.

Керівником напряму реформ "Реформа системи освіти" - призначено Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника.

Відповідно до документу керівникам напрямів реформ доручено утворити у тижневий строк тематичні робочі групи з упровадження реформ, залучивши до їх складу представників Координаційного центру з упровадження економічних реформ.

Також керівники напрямів реформ мають забезпечити підготовку і подання робочими групами планів-графіків з упровадження економічних реформ та на їх основі пропозицій до проекту Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" та подати підготовлені пропозиції Кабінету Міністрів України.

Просмотров: 866 | Добавил: mirzosh2 | Дата: 27.12.2010 | Комментарии (0)
« 1 2 ... 94 95 96 97 »

Категорії розділу
Новини сайту
Вшановуємо Кобзаря


Патріотичне виховання 
юного покоління

Пошук
Мова сайту
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Форма входу

Міні-чат
Погода
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми тут
Наші контакти
08800, Україна,
Київська обл.,
м. Миронівка,
вул. Захарченка, 134
E-mail: mirzosh2@yandex.ru
mironowka-nvk@ukr.net
тел.(04574)5-71-56
Адреса сайту: //mnvk2.at.ua/
Наша кнопка
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0